LUKSUSHYTTE PÅ YORK

 

I STRANDKATEN

Fritidseiendom bygget i en av landets mest attraktive sjøområder ytterst i Tjømeskjærgården på York i Sandefjord kommune. Eiendommen ble ervervet i 1995, og det tok halvannet år å få byggesaken godkjent. Da ble alle protester avvist av fylkesmannen, og det var klart for å kunne gjennomføre et anlegg med meget høy standard.
 Tomten er på 3000 m2 og omfatter 2 mindre og en større bukt. Det ble foretatt mudring i sjøen, og det ble tilført sand for å skape gode bunnforhold. Hele området ble omskapt med steinmurer og terrengjusteringer.  Det ble utført betydelig beplantningsarbeider og opparbeidet gresslagte områder samt en sandvolleybane.

Fritidsboligen ligger kun 5 meter fra sjøen, og det ble anlagt terrasser mot øst, sør og vest. Steinbrygge i Larvikittblokker ble bygget. Huset ligger på to plan, og har et bruksareal på 145 m2, og er trolig det siste tiltak på denne størrelsen som blir godkjent i Sandefjord kommune. Årsaken til at en såpass stor bygning ble godkjent var trolig god terrengtilpasning, utforming og materialbruk. Den nedre etasje er lagt i en "glove", og deler av bygningen er sprengt under hovedfløyen. Det er benyttet naturstein, tre og glass som byggematerialer. Takkonstruksjonen er bygget som et romlig fagverk i tre og syrefast stål, og har et klart maritimt preg med kraftige strekkfisker. Det er benyttet skipsgulv og skifer på gulvene. 
Alle innredninger er spesiallaget.